HISTORISKE FLISER

HISTORISKE FLISER

RAER Glacé Struttura 3D Rayé Blu Notte Glossy 7,5x20 - 215/16”x77/8” - RAF0 Glacé Blu Notte Glossy 7,5x20
Her er Look brickfliser på vegg

Historiske fliser er en form for keramisk kunst som har prydet gulv og vegger i bygninger i århundrer. Keramiske fliser har en rik historie som strekker seg tilbake til antikken og har blitt brukt i ulike kulturer rundt om i verden.

De tidligste eksemplene på fliser finnes i oldtidens Egypt, hvor de ble brukt som dekorative elementer i templer og palasser. Disse flisene var ofte laget av leire og ble håndmalt med intrikate mønstre og symboler. Etter hvert spredte bruken av fliser seg til andre deler av verden, som Italia, Persia, Kina og Spania.

I middelalderens Europa ble fliser et populært materiale for å dekorere kirker, slott og herregårder. De ble ofte produsert av lokale keramikere og malt for hånd med religiøse motiver, figurer og geometriske mønstre. Flisene ble brukt til å skape flotte mosaikkbilder på gulv og vegger, og var et symbol på rikdom og status.

Under den industrielle revolusjonen ble produksjonen av fliser industrialisert. Dette førte til at fliser ble mer tilgjengelige og rimeligere for folk flest og fliser ble også brukt i offentlige bygninger, som jernbanestasjoner (derav navnet metrofliser ), hoteller og offentlige bad, og de ble et viktig element i arkitekturen.

I dag er historiske fliser et populært valg for restaurering og bevaring av gamle bygninger og brukes også i nybygg for å gi et nostalgisk preg eller for å skape et unikt og autentisk utseende. Historiske fliser er en viktig del av kulturarven vår og representerer den rike historien og kunsten som er knyttet til keramikk og flisproduksjon gjennom tidene.

HISTORISKE FLISER på gulv på bad i kombinasjon med mer moderne fliser

Kombiner gjerne historiske mønsterfliser på gulv med nøytrale fliser på vegg.

RAEV Glacé Bianco Glossy 7,5x20 fliser på peis i kombinasjon med metall- betonginspirerte fliser på gulv i storformat. - RAQ1 Clayton Iron Rettificato 100x100
RAEV Glacé Bianco Glossy 7,5×20 fliser på peis gir en i et moderne miljø med «kakelovnsfliser»
Historiske fliser i gang

Keramiske fliser er vedlikeholdsfrie og krever ingen impregnering eller voks og er derfor veldig godt egnet til bruk i gang.

Her ligger Frammenti som fliser kjøkken. Elegant med fliser helt opp til taket. "Frammenti" fra Del Conca.
Vegg FR 12 / Blu Notte Brick | Gulv FR 2 / Azzurro Fiore fliser helt opp til taket. «Frammenti» fra Del Conca.

Sett farge på rommet med fliser med mønster og farge.

Nyhetsbrev

For de nyeste trendene