fb px
HÅNDLAGET TERRACOTTA

HÅNDLAGET TERRACOTTA

Spesifikasjoner

 

Leggeanvisning for håndlagde Terracottafliser fra Sugaroni.

  1. Sørg først for at underlaget er stabilt, rent, jevnt og egnet for legging av fliser.
  2. Fukt flisene før de legges i limet.
  • Det anbefales å ta en såkalt “slakteprøve” etter en liten stund – vipp opp en flis og se om den har heft til limet og limet til underlaget. Hvis heften er til begge flater er den fuktet riktig.
  1. Bruk en grovtannet sparkel til å påføre flislimet. Jobb med små områder av gangen for å unngå at limet skinnherder og bruk rikelig med flislim. Dette er fordi håndlaget terracotta har, og skal ha, variasjoner i bredde og tykkelse som jevnes ut noe ved bruk av mye lim.
  • Bruk alltid et egnet sementbasert flislim for naturstein.
  • Følg alltid lim og fuge-leverandørens anvisninger.
  1. Kapping av Terracotta gjøres best med vinkelsliper eller vannsag med blad beregnet for betong og stein. Vanlig fliskutter kan ikke brukes.
  2. Når limet er tørket kan flisene fuges. Fug et lite område av gangen.
  • Vi anbefaler sementbasert fugemasse til våre terracottafliser.
  • Vi anbefaler minst 3 mm fugebredde på terracotta.

Beskrivelse

TERRACOTTA HÅNDLAGET MED KJÆRLIGHET

Håndlaget terracotta

I Italia et stykke nord for Roma ligger terracotta-fabrikken Sugaroni. Dette er en familiebedrift med røtter tilbake til 1600 tallet. Her produseres terracottafliser for hånd etter samme teknikker og lidenskap for faget som i 1685. De håndlagde og miljøvennlige flisene er laget av leire og uten tilsatte fargestoffer eller kjemiske komponeneter. Terracottaflisene fra Sugaroni er i tillegg til mange flotte prosjekter i private hjem rundt om i verden også benyttet til renovasjon av mange historiske bygninger i Italia, blant andre Colloseum i Roma og deler av den romerske mur.

 

TERRACOTTAFLISER FRA SUGARONI

Bygg en vinkjeller

Her har vi bygget en vinkjeller og kombinert flere forskjellige varianter og formater av terracottafliser fra Sugaroni. Fargenyansene i de forskjellige flisene skaper liv og stemning til rommet. Resultatet taler for seg. Får jo lyst å sette seg ned her..

Terracottagulv lagt i mønster

I Frognerveien 33, vårt tidligere showroom i Oslo la vi dette flotte terracottagulvet med terracottafliser fra Sugaroni. Disse flisene kan legges både på gulv og på vegg og i forskjellige mønstre. Her har vi brukt 15x30 cm store fliser og lagt de i herringbone mønster (fiskebensmønster).

 

SEND FORESPØRSEL

Click or drag a file to this area to upload.