Wish for Christmas… Counterbalance!

Counterbalance fra Luceplan er designet av den norske designeren Daniel Rybakken og har allerede vunnet mange priser for sine mange forskjellige og unike design lamper og er i en alder av bare 29 år.

Counterbalance er en smart innovativ vegglampe. Hemmligheten bak designet av lampen ligger i konstruksjonen av å bruke et tannhjul som lager en motvekt. Lampen holder nemlig sin nøyaktige posisjon via to vekter. Du kan rotere lampe armen hele 90 grader på grunn av sin gode teknikk. Den lange stål armen er laget av aluminium og er på 190 cm så den kan være perfekt til både over spisebordet eller kjøkkenbordet. Og passer også bra til et kontor eller studio. Counterbalance er tilgjengelig i grått og svart.

Daniel Rybakken fokuserer på matrialene og konseptet; “Jeg liker å arbeide med døde materialer, i motsetning til mange skandinaviske designere som foretrekker tre. Presisjon er det viktigste, for eksempel aluminium, som kan kontrolleres. Konseptet er viktigst, å være tro mot det, så får alt annet underbygge konseptet.”

Daniel Rybakken har vunnet flere priser som blandt annet den prestisjefulle prisen Compasso d’Oro (Gullkompasset) i 2014 for nettopp Counterbalance.

Counterbalance på kontoret - her sammen med Ascent bordlampe også designet av Daniel Rybakken
Counterbalance i svart / Ascent brodlampe begge designet av Daniel Rybakken for Luceplan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *